7 thoughts on “Potecă albă

  1. Da! Și când stăm în fața unor peisaje pictate, nu spunem că-s frumoase de parcă ar fi niște poze? Pentru că ai nevoie de același ochi artistic să surprinzi cadrul. Iar Manuel este un artist, de bună seamă.
   Acest tablou numit „Potecă albă”, pentru a desemna ca subiect, drumul forestier acoperit de zăpadă, nu ar fi fost la fel dacă nu vedeam înspre linia orizontului, crengile împreunate spre vârfuri ca și cum ar fi un portal, o poartă de intrare spre un imens alb, al basmului. Dacă negrul-verde al cetinei nu s-ar fi lăsat înspre stânga, spre a echilibra negrul trunchiului de fag acoperit cu mușchi întunecați din partea dreaptă…Și dacă lumina unui soare zgribulit nu ar fi picat tocmai atunci pe tulpina gorunului, îmbăcându-l în căldura unui verde dungat cu albul ritidomului și dând umbre cenușii acelui alb al potecii, ca să pară și mai alb.
   Tocmai atunci! Puțin mai târziu era poate prea târziu. De aceea mi-l imaginez pe Manuel (primul care a văzut tabloul) scoțând zorit aparatul fotografic și poate numai o singură mănușă… grăbit să imortalizeze ce a văzut și să ne împărtășească apoi și nouă. Căci orice om cu simț estetic se bucură de frumos, îl poate vedea… Un artist însă, se bucură să ni-l dăruie și nouă, tuturor.
   Drept pentru care, îi mulțumim.

   Liked by 2 people

   1. Mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi mă bucur că vă place. Pasiunea de a fotografia mă relaxează, toate sentimentele le “imprim” în fotografii. Deci dacă am stârnit o cât de mică emoție, prin această fotografie, sunt mulțumit.

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s